fbpx
OBS: MAX 15 pladser

GØR VERDEN BEDRE

Søg
Close this search box.
Velkommen til et nyt og levende linjefag på Dronninglund Efterskole – ‘Gør verden bedre’. 

Linjefaget er for dig, som drømmer om at forstå og handle på uretfærdigheder i Danmark og ude i den store verden – med et lille kreativt twist. I linjefaget ‘Gør verden bedre’ handler vi. Vi går tæt på nogle af verdens udfordringer, og så gør vi en reel forskel.

Linjefaget er kreativt, praktisk, levende, livsforandrende og handlekraftigt.

6 projekter – 6 nye udfordringer

Gennem året griber vi fat i 6 spændende projekter som nødhjælp, madspild, julehjælpsindsamling til udsatte familier, trivsel blandt unge, genbrug og indsamling til oliventræsprojektet ‘Keep hope alive’ via Folkekirkens Nødhjælp og en lokal palæstinensisk YMCA-organisation kaldet JAI.

Vi samarbejder med nødhjælpsorganisationer, som giver os indblik i en af de udfordringer, som de arbejder med. Derefter er det vores opgave at skabe et initiativ omkring problemstillingen. Initiativet kan munde ud i et sjovt event, som sætter fokus på udfordringen, eller det kan være en konkret handling, som gør en reel forskel for de ramte. Vi tror på, at alle kan være med til at gøre verden til et bedre sted, og det starter lige her med os.

Læs om de 6 konkrete projekter længere nede på siden.

Nysgerrig?

Book en uforpligtende rundvisning og hør mere om det nye linjefag.

Hvem er du?

I Gør verden bedre bruger vi vores fantasi og kreativitet til at gøre verden bedre.

  • Du har lyst til at gøre en forskel for både mennesker og den verden, vi lever i.
  • Du har nogle ører, der er rettet mod de ting, som verden kalder på.
  • Derudover har du en kreativ hjerne, der kan give ideer et sjovt twist.
  • Du har lyst til at løfte blikket mod de svage i vores samfund og tale deres sag.
  • Du har et kæmpe hjerte, der gerne vil gøre noget for andre.
  • Du har desuden nogle solide fødder, der kan sparke døre ind til de muligheder, som vi gerne vil have åbnet.
  • Og så har du nogle varme og stærke hænder, som kan gøre vores planlægning til virkelighed.

 

Vores mål med linjefaget er ikke kun at oplyse dig om verdens uretfærdigheder, men også at inspirere og motivere dig til at være en agent for forandring. Så hvis du drømmer om at mærke en forskel ske og samtidig dyrke din kreativitet, så er ‘Gør verden bedre’ det rette sted for dig. Kom og vær med til at forme en bedre fremtid – træd ind i et linjefag, hvor ord gøres til handling.

De 6 projekter:

Projekt 1: ‘Hjælp til Hjemløse’
Vi starter året med et hjertevarmt projekt rettet mod de hjemløse. Forestil dig, at hver dag er en kamp for at få livet til at hænge sammen, og at simple ting, som at få mad, er en reel udfordring. I samarbejde med en lokal organisation skal vi arrangere et åbent arrangement, hvor vi tilbereder og serverer mad og skaber en atmosfære af værdighed og respekt. Projektet giver en unik indsigt i de små handlingers kraft og livets mangfoldighed.

Projekt 2: Madspild – ‘Zero Waste Challenge’ – Madlavningsevent:
Vi sætter fokus på madspild og arrangerer et madspildsevent for byen, hvor spændende profiler inviteres indenfor til et par timer i køkkenet, hvor de kun kan bruge ingredienser, der ellers ville være blevet smidt ud. Dette kan fremme kreative tanker om madspild og samtidig give en sjov kulinarisk udfordring. Eventet sætter fokus på mulighederne for brug af madressourcer.

Projekt 3: ‘Julehjælp til børn’
Alle fortjener at få en god jul, og det kan være svært for børn, der kommer fra fattige familier. Eleverne vil derfor, i samarbejde med en organisation, arrangere en legetøjsindsamling. Projektet har til formål at skabe bevidsthed om ulighed, og hvordan man kan have forskellige livssituationer i forskellige familier. Vores elever kommer med dette projekt til at gøre en helt konkret forskel for de små ved at sprede glæde og leg til økonomisk udsatte familier.

Projekt 4: ‘Happiness Week’
Eleverne sætter fokus på trivsel og skal planlægge en hel uge for hele efterskolen, hvor der skal ske en masse små sjove happenings. Ugen sætter fokus på random acts of kindness og slutter af med en sjov ‘open mic night’ for hele skolen.

Projekt 5: “Pre-loved modeshow”
Jorden kalder på, at vi får øjnene op for alt det smukke ‘pre-loved’ tøj. Eleverne sætter fokus på brug af genbrugstøj ved at arrangere et event, hvor der præsenteres tøj fra genbrug. Tøj der før har været højt elsket af en og nu er klar til at blive elsket igen i nye hænder. Formålet er at skabe mere opmærksomhed på alt det guld, der gemmer sig i genbrugsbutikkerne og inspirere til et mere bæredygtigt tøjforbrug. Selve eventet får ekstra flyvehøjde, når “catwalken” skabes et helt unikt sted.

Projekt 6: Color Mud Race/Keep Hope Alive
Vores sidste projekt for året bliver skolens store color mud race. Her skal der tænkes kreativt både i forhold til banekonstruktion, indsamling i forbindelse med eventet og selve afvikling. Alle skolens elever skal deltage i løbet, og pengene, vi samler ind, går ubeskåret til nødhjælpsprojekt ‘Keep Hope Alive’ i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp.

STIL ET SPØRGSMÅL

Har du et spørgsmål eller er der ting, du gerne vil have uddybet.

BooK Rundvisning

Du kan altid kontakte skolen for at få en uforpligtende rundvisning

BESTIL MATERIALE

Vil du gerne vide mere om skolen, så kan du bestille vores digitale brochure lige her

kort-footer

Dronninglund Efterskole

Slotsgade 10
9330 Dronninglund

Kontor@dronninglundefterskole.dk
Tlf. 98 84 19 99

Trafikinformation

Dronninglund - Aalborg

Bus 30 min. - Afgang lige uden for skolen.

Dronninglund - Aarhus

Bus + tog 125 min - Afgang lige uden for skolen.

Dronninglund - Brønderslev

Bus 50 min. - Afgang lige uden for skolen.

Dronninglund - Frederikshavn

Bus 80 min. - Afgang lige uden for skolen.