Get inspired! Kreativitet er evnen til at tænke nyt. Så velkommen til Kunst og Kreativitet på en Kreativ Efterskole.

Kunst og Kreativitet+

Hvis du tror, at Kunst og Kreativitet+ er ligesom billedkunst i folkeskolen, så kan du godt tro om igen. For vi arbejder nemlig ikke med glimmer, perleplader og solnedgange. Nej. Vi kan meget mere, og det gør vi. Vi skal overraske os selv med vores værker, og vi skal udnytte materialernes værdier. I Kunst og Kreativitet+ dykker vi ned i formgivningens verden, og udforsker den kreative side. Du lærer metoder og teknikker, der kan få dig til at blive overrasket over dine egne evner.

Det er fedt at undres, overraskes, begejstres eller forarges af kunst. Derfor diskuterer vi også gerne, hvad vi oplever, griner sammen, og er seriøse når vi ser på kunstværker. Er du klar på at udfordre dine teknikker og lave fede kreationer inden for bl.a. skulpturer, beton, mega-malerier og møbeldesign, så skal du være med på Kunst og Kreativitet+.

Snitting

Føler du, at du har potentialet for at lave bedre træfigurer end Emil fra Lønneberg? Så kan du bare gå amok i I-faget Snitting. Her arbejder vi med forskellige typer træ og laver alt fra små til store ting. Vi har det fede værksted, lækre materialer og teknikkerne klar til dig. Så det bliver kun din fantasi, der kan begrænse dine udfoldelsesmuligheder.

Tekstil

Sy lige præcis hvad du mangler. I tekstil får du muligheden for at sammensætte farver, mønstre og stoftyper til lige, hvad du ønsker. Vi idéudvikler på dine designtanker og omformer dem til flotte produkter, du kan være stolt af. Måske mangler du noget til at peppe dit værelse op med, eller måske vil du gerne lave noget, som du selv kan tage på. Så er du klar på at slippe din indre designer løs, så skal du vælge Tekstil.

Arkitektur

Vidste du godt, at arkitektur er lidt af en kunstart? På Arkitektur tager vi dig med på en rejse, hvor du lærer om fysiske miljøer som bygninger og landskabsplanlægning. Vi sætter din indre bygmester på arbejde, og du opnår viden omkring, hvad der skal til for at skabe et vellykket design. I Arkitektur arbejder vi både med planlægning og udførsel af både perspektivtegninger og fysiske opsætninger. Sådan!

Oplevelsesdesign

Idégenerering, brugerforståelse, konceptudvikling og events. Det er opskriften på I-faget Oplevelsesdesign. Her får du virkelig lov til, at udfolde din indre eventmager og sætte dig og dit team i centrum, når vi arrangerer oplevelser for masser af gæster. Så tør du stille dig op på en scene og arrangere fede events, så skal du vælge Oplevelsesdesign.

Re-design

I Re-design slipper vi dine vildeste idéer løs og kombinerer ting på nye smarte måder. Måske har du tit gået og tænkt på, hvordan en sweater kunne omformes til et par lækre luffer? Eller hvordan en globus kunne omdannes til en fed lampe? Så skal du være med på Re-design. Sammen hopper vi ned i en skattekiste fuld af genbrugsguld, og omformer det til kreative og trendsættende designs. Skal du være med?

Out in the nature (naturmaleri)

Elsker du også at tegne og male? Det gør vi, og vi har noget af den smukkeste natur lige ved siden af skolen. Derfor begiver vi os i ’Out in the nature’ ud i den friske luft, og observerer naturens smukke former og nuancer. Vi arbejder desuden med tegne- og maleteknikker, der får dine værker til at poppe. Så er er fan af farver og kunst i særklasse, så skal du vælge Out in the nature.

Den store bagedyst

Ender du også altid med mel og glasur i hovedet, når du skal bage? Så må det være fordi, du går op i det med liv og sjæl. I I-faget ’Den store bagedyst’ går vi amok i smukke og lækre kreationer. Vi arbejder med detaljegrader, der får munden til at løbe i vand, når dine præstationer står færdige. Så har du lyst til at folde dine kreative evner ud i køkken eller bare blive meget bedre til at bage, så skal du være med i Den store bagedyst.

Fakta

Køn: I-faget er for både drenge og piger.

I+ fag pr. uge: 4 x 45 min.

I-fag pr. uge: 2 x 45 min.

I-fag i alt pr. uge: 8 x 45 min.

Underviser: Ole Andreasen, Ditte Schack, Rebekka Nørgaard, Marianne Hjort og Hanne Larsen

 

Kreativ Efterskole - Kunst og Kreativitet på Dronninglund Efterskole