Køkkenet

Når man går på efterskole, bliver man en del af en stor familie. Det betyder også at hverdagselementer, som for eksempel madlavning, er en central del af livet på skolen.

En uge om året vil man som elev blive taget ud af den daglige undervisning for at komme med i køkkenet. Her arbejdes der med alt fra madlavning til hygiejneforståelse.

Køkkenuge

Når du har været en del af køkkenet i en uge, er vores ambition, at du kan tage nogle redskaber med dig derfra. Helt konkret viden omkring grundsmage og sammensætningsmuligheder. Vi ønsker, at du senere i livet skal føle dig fortrolig med madlavning, fordi du har en klar ide om, hvad der komplimenterer hinanden godt.
Derudover vil du i løbet af ugen få en dybere forståelse for den proces, der ligger i at lave mad til mange mennesker. Her vil du blive god til at strukturere både din tid og indsats.

At være en del af køkkenet er en hyggelig uge, hvor der er plads til tætte samtaler og læring. Det er også en uge, hvor der bliver produceret en masse, og hvor hverdagen er bygget anderledes op.
Hver dag til frokost bliver menuen introduceret til dine kammerater, og man føler hurtigt en stolthed, når man kan se at ens arbejde i køkkenet bliver værdsat med stort velbehag.

Weekender

I weekender hjælper vi hinanden på weekendholdet. Her fordeler vi i starten af weekenden, hvem der har lyst til at lave de forskellige opgaver. Typisk er man to til tre personer sammen om en opgave.

KOSTPOLITIK

På Dronninglund Efterskole er vi vilde med mad. God, sund og varieret mad. Mad, der holder dig mæt og frisk, så du kan klare en lang skoledag. Vi har øjne og øre åbne for, hvad der er dine livretter, for vi elsker at lave mad, der bliver spist.

Vi spiser tre gange om dagen samt giver mulighed for yderligere tre lette måltider

Eksempler på mad

  • Morgenmad:  Havregryn, cornflakes, havrefras, tykmælk, A38, müesli, rugbrød, hjemmebagte grovboller, smør, ost, marmelade, honning, smøreost, frugt, vand, kaffe, the og minimælk.
  • Formiddagsmad: frugt, kaffe, the og vand.
  • Middagsmad: Varm ret med flutes/brød, salat/råkost og vand.
  • Eftermiddagsmad: Kan være grovboller, franskbrød eller knækbrød. Desuden er der gulerødder, kaffe, the og vand.
  • Aftensmad: Rugbrød, kødpålæg, leverpostej, æg, fiskepålæg, lune og kolde retter, salat og vand.
  • Aftenkaffe: Kan være grovboller, franskbrød, kage eller knækbrød. Desuden er der frugt, kaffe, the og vand.
 

Vi følger De Officielle Kostråd, som du kan finde ved at klikke her.

STIL ET SPØRGSMÅL

Har du et spørgsmål eller er der ting, du gerne vil have uddybet.

BooK Rundvisning

Du kan altid kontakte skolen for at få en uforpligtende rundvisning

BESTIL MATERIALE

Vil du gerne vide mere om skolen, så kan du bestille vores digitale brochure lige her

Dronninglund Efterskole

Slotsgade 10
9330 Dronninglund

Kontor@dronninglundefterskole.dk
Tlf. 98 84 19 99

Trafikinformation

Dronninglund - Aalborg

Bus 30 min. - Afgang lige uden for skolen.

Dronninglund - Aarhus

Bus + tog 125 min - Afgang lige uden for skolen.

Dronninglund - Brønderslev

Bus 50 min. - Afgang lige uden for skolen.

Dronninglund - Frederikshavn

Bus 80 min. - Afgang lige uden for skolen.