Ny forstander

På Dronninglund Efterskole kan vi ikke få armene ned. Bitten Schjødt Kjær har valgt at takke ja til en stilling som ny forstander for Dronninglund Efterskole og forlader dermed sit nuværende job som udviklingschef ved FDF.

Bitten Schjødt KjærEt helt stålfast farvel til FDF bliver det dog ikke fra Bitten Schjødt Kjær. Bitten har nemlig valgt at træde ind i en efterskoleverden, hvor outdoor, kreativitet og fællesskab har en helt central plads, og hvor FDF er en del af baglandet.

”På Dronninglund Efterskole kan jeg mærke at naturen, de menneskelige relationer og de kreative læringsmetoder har en helt særlig dybde og her passer mit FDF-hjerte perfekt ind.”

Med den nye base på Dronninglund Efterskole inviterer Bitten Schjødt Kjær indenfor til helt nye samarbejdsinitiativer og opfordrer dermed både netværk og interesserede i at udnytte de muligheder et samarbejde med en efterskole kan give.

”FDF og Dronninglund Efterskole har stolte samarbejdstraditioner, som vi helt sikkert skal udforske endnu mere. Derfor indbyder jeg også alle interesserede i både FDF-kredse og andre foreninger, skoler og familier til at skabe kontakt. Vi skal udnytte, at vi har et sted i Nordjylland, som rummer fantastiske faciliteter til at støtte op om ungdomslivet”

Bestyrelsesformand for Dronninglund Efterskole, Anders Horsholt Pedersen, glæder sig også over, at Bitten Schjødt Kjær har valgt at takke ja til stillingen som ny forstander. For udover de gode relationer til baglandet i FDF kommer Bitten også med en spædende ledelseserfaring, idet hun tidligere har siddet som viceskoleleder og personaleleder i folkeskolen.

”Med Bitten Schjødt Kjær får vi en forstander, som kommer med stor pædagogisk og ledelsesmæssig erfaring, stærke relationer til foreningslivet samt en samfundsengageret profil. Det bliver enestående.”

Udover sin stilling hos FDF har Bitten Schjødt Kjær også en politisk karriere som landsnæstformand i Radikale Venstre. Denne tillidspost vil hun fortsætte med ved siden af forstanderjobbet på Dronninglund Efterskole.

”Jeg glæder mig til at komme tættere på de unges nysgerrighed og på nært hold hjælpe dem med at udvikle deres drømme for tilværelsen. Efterskolelivet er helt unikt i forhold til at ruste de unge til livet, og det betyder meget for mig at blive en del af deres dannelsesrejse.”

Når Bitten Schjødt Kjær starter op som ny forstander på Dronninglund Efterskole til juni bliver det med masser af glæde, ideer, ambitioner og måske med en enkelt sommerfugl eller to i maven.

 

Fakta

Navn: Bitten Schjødt Kjær

Uddannelse: Lærer fra Aalborg Lærerseminarium 1994, Diplom i ledelse fra UCN 2011

Tidligere erhverv: Lærer og afdelingsleder Tofthøjskolen i Storvorde, viceskoleleder Kærbyskolen i Aalborg, Udviklingschef Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF.

Civil status: Gift med Ole Schjødt Kjær, sekretariatschef på Klinisk Institut på Aalborg Universitet

Billede: Fotograf Martin Stampe

Yderligere information: Ditte Schack, kommunikationsmedarbejder på Dronninglund Efterskole – Tlf. 61551819