OVERLEVELSESTUR I DECEMBER

Overlevelsestur

… Mad over bål. Sove i det fri. Overlevelsestur i december måned – kan man virkelig det? Jep, det kan man, og det er præcis, hvad outdoor-eleverne på Dronninglund Efterskole skal.

På torsdag drager eleverne afsted i kulden, og med sig har de rygsækken pakket med outdoor-udstyr. Har du selv lyst til en overlevelsestur i december, så læs med længere nede, hvor eleverne har delt deres outdoor-udstyrsliste og deres bedste tips og tricks til en god overlevelsestur.

HVORDAN HOLDER DU VARMEN OM NATTEN?

Når du skal afsted på en overlevelsestur i december, er en sovepose et vigtigt redskab. Men hvordan sikrer du dig, at soveposen er den rigtige og holder dig varm om natten?

Der findes et hav af forskellige soveposer, men når du skal vælge den helt rigtige til dig, bør du kigge på en række parametre:

• Størrelse (pakkevolume)
  • Vægt
  • Fyld
  • Komfort-temperatur

Derudover er det vigtigt at overveje:

• Turens længde vs. vægt
  • Vejret vs. komfort-temperatur
  • Dun-fyld vs. fiber-fyld (Her er der stor forskel på pris, vægt og vandafvisning)

Tænk også på at din sovepose skal passe i størrelsen. Hvis den er for lang og dermed for meget plads i bunden, vil du hurtigt begynde at fryse om fødderne. Læs under Tips og Tricks, hvad du kan gøre, hvis din sovepose er for lang.

OUTDOOR-UDSTYRSLISTE

Dronninglund Efterskoles outdoor-elever har lavet en outdoor-udstyrsliste, som de pakker deres rygsække efter. På udstyrslisten er kun de mest nødvendige ting for en god overlevelsestur.

Vandflasken

Er vigtig, fordi du aldrig ved, hvornår du finder rent drikkevand, og så du ikke dehydrerer under din overlevelsestur.

Trangia sættet

Fylder meget lidt i rygsækken og kan bruges, når du skal tilberede mad.

Lommelygten

Skal medbringes i vinterhalvåret, da solen går tidligt ned og står sent op.

Regntøjet

Skal hjælpe med at holde dig tør. Bliver du først våd, vil du typisk få svært ved at holde varmen.

Skiundertøj

Er godt til at transportere sved, når du skal vandre mod din lejr. Ligeledes vil skiundertøj hjælpe dig med at holde varmen om natten.

Vandrestøvler

Skal medbringes, hvis din overlevelsestur foregår i bakkede områder, eller du skal gå langt. Vandrestøvlerne vil hjælpe dig med at stå bedre fast i jorden.

Sovepose

Er vigtig, så du kan sove varmt om natten.

TIPS OG TRICKS

Her har outdoor-eleverne samlet de bedste tips og tricks til en god overlevelsestur.

• Det er altid vigtigt, at det man har med i sin rygsække har to funktioner.
  • Lad din hovedpude blive hjemme. Pak din tykkeste trøje eller jakke og brug den som hovedpude.
  • Er din sovepose for lang kan man fylde tøj ned i bunden – dit tøj vil på den måde også være opvarmet til næste morgen.
  • Sov med hovedbeklædning – 80% af varmen strømmer nemlig ud af hovedet.

Tag din bedste ven under armen. Pak rygsækken og oplev naturen i december på en overlevelsestur.

Overlevelsestur

Oplev outdoor hver dag

Synes du også, det lyder spændende med en skoledag, der byder på overlevelsesture i det fri, mad over bål og mange andre ting? Læs mere om outdoor-linjen – klik her.

Lyst til at vide mere

Lyst til at høre mere om Dronninglund Efterskole? Få vores gratis digitale folder lige her eller book en rundvisning her.