Varme hveder

Opskrift - Varme hvedeknopper

… Mmh… Varme hveder… Bare duften som langsomt breder sig på skolen i dag, er jo slet ikke til at stå for! Det er en æld gammel, dansk tradition, at vi spiser varme hveder dagen før Store bededag – og det er bestemt en hyggelig og god én af slagsen. På Dronninglund Efterskole elsker vi heldigvis at fejre traditioner, og derfor kan eleverne selvfølgelig nyde varme, nybagte hveder til deres eftermiddagskaffe.

Har du styr på de varme hveder til i aften? Så kan du hurtigt få det her. Find opskriften på de bedste, varme hveder nedenfor.

Varme hveder

Ingredienser

12 stk.

100 g blødt smør

½ tsk. Salt

1 spsk. Sukker

1 tsk. Kardemomme

2 dl. mælk

1 æg

500 g mel

50 g gær

Sådan gør du

  1. Lun mælken og rør derefter gæren ud i den lune mælk. Tilsæt herefter salt og sukker.
  2. Tilsæt æg, blødt smør, mel og kardemomme.
  3. Rør dejen godt sammen.
  4. Sæt dejen til hævning et lunt sted i 1 time.
  5. Når dejen er færdighævet deles den i 12 lige store dele.
  6. Form bollerne og sæt dem på en bageplade med bagepapir. De skal stå tæt ved siden af hinanden, men uden at røre.
  7. Læg et viskestykke over pladen og lad dem hæve i endnu 1 time.
  8. Bag de varme hveder ved 200 grader i ca. 8-10 minutter.
  9. De varme hveder kan spises, som de er, eller skæres over på midten og ristes i enten ovnen eller på en brødrister.

Opskrift - Varme hvedeknopper

Nyd dine varme hveder med et tykt lag smør – mums og velbekomme!

Lyst til at vide mere om os?

Har du lyst til at vide mere om Dronninglund Efterskole – ring til os eller book en rundvisning lige her.