Varme Lucia boller

Opskrift - Lucia boller

Eleverne blev i dag vækket af lærernes festlige luciaoptog, og til morgenmad stod køkkenet klar med de lækreste, nybagte Lucia boller. Ja, hvem der bare var elev på Dronninglund Efterskole!

Kender du én, som skal forkæles med varme Lucia boller? Se opskriften nedenfor.

Glædelig Lucia og rigtig god fornøjelse!

Opskrift på Lucia boller

Antal: ca. 25 stk.

  • 50 g. gær
  • 1 tsk. salt
  • Gurkemeje, 1 knivspids og/eller 1 g. safran
  • 1,5 dl. sukker
  • 200 g. smør
  • 6. dl. mælk
  • 1 kg. hvedemel
  • Rosiner til pynt
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du

  1. Smuldr gæren i bageskål.
  2. Tilsæt salt, gurkemeje og/eller safran samt sukker.
  3. Smelt smørret i en gryde ved svag varme og tilsæt mælken.
  4. Når blandingen er fingervarm hældes den over gæren.
  5. Rør gæren ud i mælkeblandingen.
  6. Rør melet i lidt ad gangen.
  7. Ælt dejen godt til den er glat og smidig.
  8. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
  9. Del dejen i mindre stykker som rulles til fingertykke pølser og formes som bogstavet S.
  10. Pynt med en rosin i hver ende af S’et.
  11. Læg S’erne oven på hinanden 2 og 2, så de danner et kryds.
  12. Lad Luciabollerne hæve i 30 minutter på en plade beklædt med bagepapir.
  13. Tænd ovnen på 225 grader og lad den blive varm.
  14. Pensel bollerne med sammenpisket æg og bag dem i ca. 10 minutter til de er gyldne.
  15. Afkøles på en bagerist.
  16. Tip: Gurkemeje giver Luciabollerne en flot gul farve, men smager ikke af noget.

Luciabrød

Download

Lyst til at høre mere om Dronninglund Efterskole? Få vores gratis digitale folder lige her.