Fladbrød

Opskrift - Fladbrød

I dag kunne vi nyde duften af hjemmebagte fladbrød fra skolens køkken – findes der noget bedre end hjemmebagt brød? Næppe! Køkkenet bager dagligt brød, og vi elsker, hvordan de præsenterer os for masser af forskelligt brød i ugens løb.

I denne uge får du opskriften på verdens nemmeste fladbrød. Fladbrød er så lækkert og passer til en hver ret – og så er det lidt sjovt, at de faktisk skal bages på en pande. Når du bager fladbrød på en pande, får de en lille smule sprød skorpe, mens de forbliver bløde og lækre i midten. Haps, siger vi bare!

Skal du have fladbrød til din middag? Find opskriften nedenfor.

Fladbrød – 6 stk.  

Ingredienser

  • 2 dl vand
  • 25 g gær
  • 2 spsk. olie
  • 300 g mel
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. Salt

Sådan gør du

  1. Hæld vandet i en stor skål og smuldr gæren heri.
  2. Tilsæt olie, salt og sukker og rør godt rundt.
  3. Tilsæt melet lidt efter lidt – når dejen blevet for hård at røre rundt, tages den ud af skålen og æltes med hænderne.
  4. Lad derefter dejen hæve i 30 min.
  5. Når dejen er færdighævet deles den i 6 lige store dele og rulles ud tyndt – tyndere end en halv cm.
  6. Steg brødet på en varm pande i 2-3 min. på hver side.

Servér dine fladbrød til en lækker krydret ret og diverse salater. Velbekomme!

Lyst til at vide mere?

Har du lyst til at vide mere om Dronninglund Efterskole – ring til os eller book en rundvisning lige her.