Tour de Israel & Palæstina

You’re right! Det her profilfag skiller sig ud! Så, velkommen til stærke oplevelser fra den verden, du er en del af. Vi lukker ikke øjnene, selvom virkeligheden er brutal, ustyrlig og uoverkommelig at begribe. I stedet sørger vi for, at du kommer tæt på; endda så tæt, at du vågner op som HOME STAY GUEST hos en Palæstinensisk familie.

Sammen rejser vi til Palæstina og Israel; et af verdens mest spændende territorier gennemsyret af storpolitik, islam, jødedom, kristendom og historie. Området kaster dagligt overskrifter og er diskuteret tæt i alle medier. Nu skal du møde landene uredigeret. Og nej, der er ikke tale om en badeferie. Forvent et kulturelt møde, der ændrer dit blik på verden og dig selv.

Profilfaget Global kan kun vælges af elever i 9. og 10. klasse.

"Global er en dannelsesrejse! Vi oplever, at verden ikke er sort/hvid!"

Claus Hjort, underviser

"Its not a global village, but we're in a highly interconnected globe."

Howard Rheingold, critic, writer, and teacher

"Global er en rejse, der forandrer en for altid! "

Claus Hjort, underviser

SIKKERHED

Dronninglund Efterskole går aldrig på kompromis med sikkerheden og følger altid udenrigsministeriets rejseanbefalinger.

Hvad er Global?

Faget rummer spændende viden fra historie, samfundsforhold og religionsforståelse. Vi arbejder på tværs af spændende medieplatforme, og deltager i Global Festival på Silkeborg Højskole. Du kommer til at holde oplæg for holdet, og møder også 2 palæstinensere, som besøger skolen.

GLOBAL er både abstrakt og helt konkret. Så snart det overhovedet er muligt, drejes indholdet, så det matcher profilfagets globale afsæt. Storpolitiske emner diskuteres og vi samler penge ind til oliventræsprojektet ”Keep hope alive”. Du kommer til at dufte til aromaen fra krydderiet ’rosh el hanout’ i bazarens mange små gader, og du kommer til at hjælpe med at planlægge rejsen. Glæd dig til stor viden funderet i en stor verden. Det skaber større erkendelse af dig selv og verden.

Niveau: Faget kan vælges af elever fra 9.- og 10. kl.

Underviser: Tobias Fibiger og Claus Hjort.

Lektioner pr. uge: 2

Egenbetaling: Rejsen indbefatter egenbetaling på 4000 kr.