Rejser

Oplev verden sammen med os.

På Dronninglund Efterskole rejser du ud med skolen hele to gange.

Fælles skitur til Norge

Den første tur, er en fælles skitur til Norge. Her udfordre vi bakkerne, sneen og vores madlavningsevne. For ja – vi bor nemlig i vores egne hytter og skal selv stå for den lækre madlavning. Det er sjovt.

Skituren har fuld fokus på fællesskabet. Her oplever vi som regel helt nye sider af os selv og hinanden og det kan virkelig mærkes på den fede måde. Turen er super sjov, hyggelig og ikke mindst en oplevelse, du aldrig vil glemme.

Vi glæder os til at enten lærer dig at stå på ski eller udfordre dine nuværende skills. Du kan bestemt se frem til mange hyggelige timer på bakken, grill i sneen, sjove konkurrencer mm.. Det er altid en fest, man ikke vil gå glip af.

En rigtig dannelsesrejse

Udover skituen kan du også komme med på en rigtig dannelsesrejse til enten Spanien, Israel/Palæstina eller et fedt sted i Danmark.

Her rejser vi afsted i en uge i tre grupper og udforsker kulturer, samfund og oplevelser. Rejserne er med til at give et rigtig godt perspektiv på dit eget liv og får ofte mange til at tænke over hverdagens glæder.

Du kan vælge mellem følgende destinationer:

Exchange – Spanien

Kom med til Spanien på et rigtig klassisk udvekslingsophold. Når vi rammer lufthavnen i Spanien, venter din værtsfamilie på dig. Du skal herefter bo hos din værtsfamilie hele ugen. Du får altså muligheden for at opleve, hvordan en rigtig spansk familie lever og bor. Undervejs mødes vi hele gruppen flere gange og tager ud og oplever den spanske kultur sammen.

Efter lidt tid vil den spanske klasse som vi har besøgt komme til Danmark og besøge os. Du vil her blive vært for en weekend i dit eget hjem og give din spanske gæst en dansk oplevelse. Du kender allerede personen for I har gået i klasse sammen i spanien og du har boet hos han/huns famile en hel uge.

Dette er en oplevelse af de helt store, og vi oplever ofte, at når du kommer hjem, så føles det som om, du er vokset en halv meter. Det er da nice! Eneste krav til denne tur er, at du har mod på at åbne dine døre for et andet menneske for en weekend og har mod på at tale engelsk.

Global – Israel/Palæstina

Her bliver din kulturforståelse og medmenneskelighed virkelig sat på prøve. Vi rejser ned til Israel/Palæstina og får et unikt indblik i, hvordan en hverdag også kan se ud. Mange familier har det hårdt i disse områder grundet uroligheder, hvilket skaber udfordringer i forhold til at skaffe basale ting i hverdagen. Under turen får vi lov til at besøge forskellige familier og skoler og høre om, hvad de laver i hverdagen, og hvordan de får tingene til at hænge sammen. Vi smører også selv arbejdshandskerne op og hjælper med at plante oliventræer til stor glæde og gavn for de mennesker, som bor i området.

Så har du lyst til at få en oplevelse, som ligger langt fra det du kender? Så skal du med til Israel/Palæstina. Men skynd dig. Dette er en yderst populær rejse, og pladserne forsvinder hurtigt.
OBS: Kun for 9. og 10. klasse.

Boost – Danmark

Måske tænker du: Danmark – det lyder da kedeligt! Men det lover vi dig, at det er det bestemt ikke. Inden vi rejser afsted til et ukendt sted i Danmark, har vi nemlig diskuteret nogle interessante emner i vores samfund. Det kunne for eksempel være ‘Livet på kanten i Danmark’. Tidligere hold der har været afsted har bl.a. besøgt hjemløse og fået et unikt indblik i, hvordan en dansk hverdag også kan være for nogle, og hvad der kan ligge til grund for, at nogle har valgt denne livsstil. Hvis du vælger Boost får du også selv lov til at være med til at påvirke turen og give dit input til, hvad du gerne vil opleve.

Udover et samfundsindblik tager vi også ud og ser nogle af de mere kulturelle ting, som Danmark har at byde på. Mega fed tur, der for mange er lidt af en øjenåbner.

*Afhængig af hvilken rejse du vælger at tage med på, kan der være perioder med x antal I-fagsblokke i dit skema, som er valgt for dig. Disse vil blive fyldt ud planlægning og forberedelse af turen.