Kostpolitik

Vi elsker lækker, sund mad!

Kostpolitik

På Dronninglund Efterskole er vi vilde med mad. God, sund og varieret mad. Mad, der holder dig mæt og frisk, så du kan klare en lang skoledag. Vi har øjne og øre åbne for, hvad der er dine livretter, for vi elsker at lave mad, der bliver spist.

Vi spiser vi 6 gange om dagen, og her kan du se lidt om de forskellige måltider:

Morgenmad :  Havregryn, cornflakes, havrefras, tykmælk, A38, hjemmelavet müesli, hjemmelavet rugbrødsdrys, rugbrød, hjemmebagte grovboller, smør, ost, marmelade, honning, smøreost, frugt, gulerødder, kaffe, the og minimælk.

Formiddagsmad: Kan være grovboller, franskbrød eller knækbrød. Desuden er der gulerødder, kaffe, the og vand.

Middagsmad: Varm ret, med flutes/brød, salat/råkost og vand.

Eftermiddagsmad: Kan være grovboller, franskbrød eller knækbrød. Desuden er der gulerødder, kaffe, the og vand.

Aftensmad: Rugbrød, 3 slags kødpålæg, leverpostej, æg, 2 slags fiskepålæg, lun ret, gulerødder, salat og vand.

Aftenkaffe: Kan være grovboller, franskbrød, kage eller knækbrød. Desuden er der gulerødder, frugt, kaffe, the og vand.

Vi følger de nyeste kostråd, som du kan finde ved at klikke her

Som elev hos os har du en uge i køkkenet, så du får indblik i, hvad det kræver at lave mad til over 100 mennesker hver dag, holde orden og gøre rent i et køkken.

Vi har mange forskellige elever og oplever ofte forskellige behov i forhold til kost. Det er ikke muligt for os at lave mad specielt til enkeltelever, men i særlige tilfælde, kan det være i orden at medbringe mad til opbevaring i køkkenet. Køkkenpersonalet hjælper gerne med at varme og klargøre medbragt mad til måltiderne.