Om Skolen

Dronninglund Efterskole er en efterskole for elever på 9. og 10. klassetrin. Vi har desuden 8. klasses elever, der som udgangspunkt følger 9. klasse. Skolen har ca. 90 elever.

Kender du det?

…hvor du skal lære fjernbetjeningen til et nyt tv at kende?

Tv-installatøren, far eller mor vil gerne fortælle, hvordan den virker. De trykker på en masse knapper og siger: ”Du skal bare trykke her – og her – og her. Det kan du jo godt forstå”
– Men det giver ingen rigtig mening!

Det ville være langt lettere, mere meningsfyldt og ikke mindst lærerigt, hvis du SELV fik remoten i hånden, og SELV forsøgte. Det ville til og med blive MEGET SJOVERE!

Du ved, at dine egne erfaringer er 10 gange mere værd, for de vil sætte sig i kroppen, og du vil bedre kunne huske dem til næste gang, du skal bruge fjernbetjeningen.

Vores mission

På Dronninglund Efterskole tror vi på styrken i at lære gennem vores oplevelser. Vi har erfaring med, at de fleste oplevelser sker, når vi arbejder sammen med de rigtige mennesker.

Derfor har vi som mission på skolen valgt, at vi dagligt vil arbejde med innovativ læring gennem samarbejde. Det betyder helt konkret, at vi gennem hverdagens undervisning skaber et øget fokus på:

Hvad kan du?
Hvad kan jeg?
Hvad kan vi opnå sammen?

Vi arbejder stadig med de samme fag, som du kender som dansk og matematik. Forskellen er blot, at vi i mange henseender rusker op i den almindelige tavleundervisning og giver dig mulighed for at biddrage til egen læring ved hjælp af kreative og anderledes læringsteknikker.

Skolens værdigrundlag

Skolens værdigrundlag tager udgangspunkt i det kristne livs- og menneskesyn. På Dronninglund Efterskole mener vi, at alle mennesker er unikke og værdige – blot fordi de er til. Man kan sagtens komme til at synes om sig selv eller andre, at man først er noget værd, når man har præsteret noget. Fx fået gode karakterer, er god til en sport eller musik, ser ud på en bestemt måde eller noget helt fjerde. Vi mener, det er omvendt!

Du er ikke først noget, når du har gjort noget – DU ER NOGET I DIG SELV! Og derfor skal du bruge dine evner til at gøre verden til et bedre sted.

Meget mere end bare undervisning

For mange kan de almindelige boglige fag i folkeskolen godt være anledningen til trætte øjenlåg.
Hjernen og hjertet har også brug for vores yndlings aktiviteter. Derfor elsker vi at gå amok i alle vores I-fag.

Vælg mellem skolens tilbud indenfor kategorierne Musik, Outdoor, Fitness, Boldspil og Kunst og Kreativitet. Læs meget mere om alle fagene lige her.

Hverdagen

Du får en hverdag, der er bygget op omkring to grundelementer: Innovation gennem samarbejde og tonsvis af I-fag. Vi tror ikke på, at man kun skal glæde sig til enkelte dele i sin hverdag. Derimod skal hver dag leves til fulde. Kom og få en oplevelse, du aldrig vil glemme. Få en rundvisning på skolen lige her.