Efterskolernes aften

Onsdag den 9. Januar mellem kl. 17.00 – 21.00 afholder vi den store Efterskolernes Aften 2019. Vi slår dørene op til en helt forrygende aften, hvor du er inviteret. Kom og oplev en skole fuld af stemning, legende innovativ undervisning og masser af fede I-fag.

innovation

Kom og oplev

Efterskolernes aften er en fed aften hvor du rigtig kan få mulighed for at udforske, om vi skal være dit kommende hjem for et år. Kom og oplev:

• En Inspirerende rundvisning

Til Efterskolernes Aften har vi har en masse søde elever, der står på spring til at tage godt imod dig og din familie, når I kommer. Eleverne vil give en guidet tur rundt på skolen og vise jer hver en sjov lille krog, der gemmer på skønne efterskoleoplevelser. Spørg dem om alt du måtte lyste omkring livet på DE.

• Personlig samtale med en lærer

Efter rundturen vil du og din familie blive budt indenfor i spisesalen til aftensmad og en personlig samtale om dine ønsker og tanker. Vi lærer dig lidt at kende, og du får også muligheden for at se os lidt an.

Efterskolernes aften

Men hvad med I-fag?

Ja. For hvad skal man egentlig vælge? Vi har fem hovedkategorier, som alle indeholder en masse I-fag, som du kan vælge imellem. I forbindelse med din rundvisning til Efterskolernes Aften vil du komme rundt og se nogle forskellige I-fag ’in action’. Derudover vil du også kunne høre mere om specifikke fag under samtalen med en lærer.

Klik på din favorit kategori her og læs eventuelt mere om de mange forskellige fag:

BoldspilKunst og KreativitetMusikOutdoorFitness

Har I Innovativ undervisning?

Super spørgsmål. For her bestræber vi os hele tiden på at rykke både dig og undervisningsmetoderne. På Dronninglund Efterskole har vi en ’legende tilgang’ til vores undervisning. Du skal stadig have matematik, engelsk og dansk, men vi vil gerne flytte tavleundervisningen fra den kedelige ’røv-til-sæde’ undervisning til en slags oplevelseslæring. Du vil opleve, at du i højre grad selv vil få styringen og metoderne mellem hænderne og arbejde mere projektorienteret. Til eksamensbordet vil du kunne glæde dig over, at dine tillærte metoder vil være nemmere at huske, fordi du kan genkalde dig aktiviteterne bag.

• Det fede samarbejde

Udover vores innovative tilgang til undervisningen sætter vi også stort fokus på samarbejde. Gennem timerne på DE vil du få et dybere kendskab til både dine egne styrker og svagheder og ikke mindst blive i stand til at spotte andres. Det gør det super attraktivt at arbejde med andre, som ikke besidder de samme styrker som dig selv.

• Fag på gymnasiet

Skal du i 10. klasse og er du vild med matematik, engelsk eller fysik/kemi? Så tilbyder vi dig også muligheden for at få særligt tilrettelagte fag på Dronninglund Gymnasium i løbet af året. Du vil desuden også have mulighed for at prøve kræfter med Spansk undervisning.

Rejser

Tager I også på rejser?

Jep. Vi har hvert år to årlige rejser.

En skitur til Norge for hele skolen hvor vi hygger os i sneen, griller på bakken og får den vildeste fællesskabsoplevelse. Derudover rejser vi også afsted på en slags dannelsesrejse. Enten til et sted i Danmark, Spanien eller Israel/Palæstina.

• Danmark

Gruppen vælger et tema, som de ønsker at gå på opdagelse i. Sidste år var temaet Danmark på kanten, hvilket betød, at eleverne drog afsted til København og bl.a. besøgte nogle hjemløse, der kunne fortælle om deres liv på gaden. Super fed og lærerig tur, hvor der både var mulighed for refleksion og oplevelser af de store.

• Spanien

Med Spanien turen kommer du på en rigtig klassisk Exchange tur. Her får du lov at bo hos en spansk familie i en uge og rigtig opleve den spanske kultur helt tæt på. Familiens barn vil være på samme alder som dig, og i løbet af ugen vil vi slå vores klasser sammen og opleve en masse spansk kultur i fællesskab.

• Israel/Palæstina

På denne tur får du en af de helt store på opleveren. Sammen skal vi opleve en kultur, som skiller sig fuldstændig ud for vores egen og møde en masse forskellige mennesker, som dagligt lever med de udfordringer, der hører til dette område. Derudover hjælper vi også de fattigste bønner i området ved at plante oliventræer.

Musisk uge

Sker der mere?

Ja. Det gør der faktisk. Vi elsker at sætte skub i ting. Derfor vil du opleve, at du også kommer på I-fagstur, lejrtur, efterskolefestival og meget mere…. Du vil også blive en del af musisk uge, hvor vi sætter en stor musical op, gallafest, julefest mm… Glæd dig!

Så kig forbi til Efterskolernes Aften den 9. Januar 2019 kl. 17.00 – 21.00 og hør mere. VI GLÆDER OS til at se dig og din familie.