Sundere dessert Sundere dessert

.. Kan man lave en dessert, som smager himmelsk, og ovenikøbet er lidt sundere? Ja da, og det er præcis, hvad eleverne på Dronninglund Efterskole har gjort!

Okay, ro på. Lad os bare være ærlige, VI ELSKER, når køkkenet laver lækre kager og søde sager til os.

Ikke desto mindre så har eleverne på Dronninglund Efterskole eksperimenteret med en sundere dessert, og vi kan godt afsløre – resultatet blev FANTASTISK!

Får du også lyst til at prøve vores sundere dessert? Se opskriften længere nede og drøm dig væk til en hyggelig efterskoleaften med en sundere dessert. Haps siger vi bare og rigtig god fornøjelse!

Marengs med chokolade og frugtskyr

Antal: 2 personer

• 2 bægre pasteuriserede æggehvider
  • 125 g flormelis
  • 1 tsk. lakridspulver
  • 1 spsk. mandler, finthakket
  • 1 dl. skyr
  • 30 g mørk chokolade, finthakket
  • 1 pærer, skåret i tern
  • 2 spsk. blåbær eller solbær

Sådan gør du

1. Pisk æggehviden stiv, tilsæt flormelis og pisk i ca. 10 minutter (det skal være sejt). Kom til sidst lakrids og mandler i.
  2. Smør eller sprøjt æggehvidemassen på en silikonemåtte i passende størrelser, ca. 3-5 mm. tykke.
  3. Bag dem i ovnen ved 125 grader i ca. 45 minutter, til de er sprøde.
  4. Rør skyr sammen med chokolade og vend frugt i.

Download

Lyst til at høre mere om Dronninglund Efterskole? Få vores gratis digitale folder lige her.