Lækre grovboller

Opskrift grovboller
Prøv vores opskrift på grovboller fra Dronninglund Efterskole

… lyder lækkert ik? På Dronninglund Efterskole dufter der ofte af nybagte boller. Ikke nok med at det skaber den hyggeligste stemning, så smager det også FANTASTSIK. HAPS!

Måske har du gået på skolen og kan huske disse skønne boller? Måske er de helt nye for dig? Under alle omstændigheder vil du kunne imponere både dine smagssanser og samtidig skabe et rigtig blikfangselement til maden med denne opskrift.

God fornøjelse fra alle os på Dronninglund Efterskole

Opskrift

  • 5 dl. Vand
  • 50 g. Gær
  • 2 tsk. Salt
  • 2 tsk. Sukker
  • 3 spsk. Olie
  • 100 g. Grahamsmel
  • 100 g. Fuldkornshvedemel
  • 50 g. Durum mel
  • 100 g. Sesamfrø
  • 100 g. Solsikkefrø
  • 50 g. Hørfrø
  • 500 g. Hvedemel
  • Pynt: Forskellig slags frø

Sådan gør du

1. Rør gæren ud i lunkent vand.

2. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen i ca. 5 minutter.

3. Lad dejen hæve i ca. 30 minutter.

4. Slå dejen sammen og del dem i 24 stk. som formes til boller.

5. Dyp bollerne i forskellige pynt og sæt dem tæt sammen på en bageplade.

6. Lad bollerne hæve til dobbelt størrelse.

7. Bages i 25 minutter ved 160 grader varmluft.

Download

Download opskriften I PDF format lige her: Opskrift grovbrød

Lyst til at høre mere om Dronninglund Efterskole? Få vores gratis digitale folder lige her.